Kotitalousvähennys 2020

Millaisesta työstä vähennyksen saa?

Jotta ikkunanpesu voidaan liittää kotitalousvähennykseen, yrityksen tai yrittäjän on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin. Kirkaslasi Pesupalvelu Oy kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Tilaajavastuutiedot ovat nähtävillä alareunan vihreää Luotettava Kumppani -logoa klikkaamalla Y-tunnuksellamme 2467820-3.

Rekisteriin kuulumisen voi tarkistaa maksuttomasta tietopalvelusta: www.ytj.fi. Voitte hakea tietoja palvelussa joko yrityksen nimellä tai Y-tunnuksella. Ennakkoperintärekisteriin kuulumisen voit tarkistaa myös Verohallinnon palvelunumerosta 020 697 030.

Kuinka paljon vähennystä saa?

Vuonna 2020 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 40 % työn osuudesta, enimmillään 2 250 euroa henkilöä kohden. Puolisot voivat saada kotitalousvähennystä yhteensä 4 500 euroa. Kotitalousvähennyksen kalenterivuosikohtainen omavastuu on 100 euroa.

Kotitalousvähennys tehdään ansio- ja pääomatulojen verosta, jolloin rahallinen vaikutus on tuntuva. Useimmat muut vähennykset tehdään ansiotulosta, jolloin vaikutus on vähäisempi.

Kuka vähennyksen saa?

Kotitalousvähennystä saa hakea vuokralainen tai asunnon omistaja. Tällöin ikkunanpesu on tehtävä joko maksajan omassa asunnossa tai hänen vanhempiensa, isovanhempiensa tai appivanhempiensa käytössä olevassa asunnossa. Vanhempiin sekä appi- ja isovanhempiin rinnastetaan myös heidän puolisonsa.

Myös kuolinpesä voi saada kotitalousvähennyksen, mutta ainoastaan henkilön kuolinvuodelta. Asunto-osakeyhtiö ei voi saada kotitalousvähennystä.

Näin haet kotitalousvähennystä

Voit hakea kotitalousvähennystä kolmella tavalla. Joissakin tapauksissa voit ilmoittaa tiedot jo etukäteen verokorttia varten. Voit myös käyttää Palkka.fi-palvelua tai hakea kotitalousvähennystä veroilmoituksen yhteydessä joko verkossa tai paperilomakkeella.

Kotitalousvähennyksen laskeminen

Kotitalousvähennyksen laskeminen riippuu siitä, oletko maksanut työstä palkkaa työntekijälle vai korvauksen yritykselle laskua vastaan.

Esimerkki: Maksimivähennyksen eli 2 250 euron vähennyksen saat, jos vuonna 2020 ostat yritykseltä palveluja, jossa työn osuus on yhteensä 5 875 euroa [(5 875 x 40 %) – 100) = 2 250]. Vähennysoikeus on 40 % työn osuudesta.

Lisätietoja kotitalousvähennyksestä
http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys